In Yuki worden alle verkoopartikelen toegevoegd aan de standaard prijslijst

Een prijslijst bepaalt binnen Yuki:

• Welke artikelen voor een bepaalde verkoopfactuur beschikbaar zijn.
  • Met welke prijs dat artikel moet worden voorgesteld op de factuur (prijs kan tijdens het opmaken van de factuur nog worden gewijzigd).
  • Welk btw-percentage moet worden voorgesteld op de factuur (btw-percentage kan nog worden gewijzigd).
  • Of de ingevoerde prijs inclusief of exclusief btw is (dit kan niet worden gewijzigd).

Een prijslijst is een algemeen model met standaardprijzen en niet noodzakelijkerwijs een prijsafspraak. Een prijsafspraak met een klant waarbij de prijs afwijkt van de standaardprijs, kan worden vastgelegd in een prijsovereenkomst. i

Bij verkoop aan zowel particulieren als aan bedrijven (prijzen inclusief of exclusief btw), aan verschillende doelgroepen (bijvoorbeeld handelaren en eindgebruikers) en/of aan het buitenland (speciaal btw-tarief) is het raadzaam en ook mogelijk om in Yuki extra prijslijsten aan te maken. Voor elke verkoopfactuur die je aanmaakt kan n je dan aangeven welke prijslijst voor die factuur van toepassing is.

Je kan Prijslijsten gaan aanpassen door op de Verkoop bol te klikken, hier voor Factuurinstellingen te kiezen en onderaan de pagina zal je de Prijslijsten terugvinden.

Alle prijslijsten die momenteel zijn aangemaakt in het domein worden hier getoond.

Vanuit dit scherm kan je:

• een prijslijst wijzigen
  • een prijslijst verwijderen
  • een prijslijst aanmaken.

Prijslijst wijzigen

Je kan één van deze prijslijsten wijzigen en/of verwijderen door te klikken op de omschrijving van de prijslijst.

De gegevens van de prijslijst kunnen in de hieronder beschreven velden worden gewijzigd. Na het wijzigen van de gegevens klik je op de knop Bewaren om de prijslijst te wijzigen.

Omschrijving (verplicht)

Voer een duidelijke omschrijving voor de prijslijst in bijvoorbeeld 'Particulieren' of 'Prijslijst Duitsland'.

Inclusief btw

Geef aan of de verkoopprijzen in deze prijslijst in- of exclusief btw zijn.

Valuta (alleen zichtbaar indien module 'Vreemde valuta' is geactiveerd)

Selecteer de juiste valuta voor de prijslijst.

LET OP!

Alle artikelen worden normaal gekoppeld aan de standaard prijslijst. Dit is een prijslijst exclusief btw. Heb je verder geen behoefte aan meer dan één prijslijst maar lever je enkel aan consumenten (inclusief btw) dan volstaat het om de standaard prijslijst te wijzigen en daar aan te geven dat alle verkoopprijzen inclusief btw zijn.

Prijslijst verwijderen

Je kan één van deze prijslijsten verwijderen door te klikken op de omschrijving van de prijslijst. Klik vervolgens op de knop Verwijderen.

Prijslijst aanmaken

Je kan een nieuwe (extra) prijslijst aanmaken door te klikken op Maak nieuwe prijslijst aan