Vanuit de Verkoop bol kan je een nieuwe factuur aanmaken door links in het menu te klikken op Verkoopfacturen en vervolgens op de knop Nieuwe factuur.

Bij het aanmaken van een verkoopfactuur moeten de volgende stappen worden doorlopen:

• Voer de factuurgegevens in

• Voeg één of meer factuurregels (artikelen) toe

• Voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• Voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanaf jouw computer of vanuit het archief in Yuki
  • Voeg, indien nodig, notities toe
  • Bewaar de factuur als een conceptfactuur of zet de factuur klaar voor verzending naar de klant

• Wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• Verwerk de factuur in de administratie (na het bekijken van het schermvoorbeeld).

Wanneer alle gegevens van de factuur zijn aangevuld, klik je op de optie  Bewaren en sluiten onder de knop Bewaren om de factuur op te slaan als een conceptfactuur. Het invoerscherm wordt afgesloten. De factuur zal in het overzicht Conceptfacturen terechtkomen.

LET OP!

Om een factuur tussentijds als conceptfactuur te bewaren, klik je op de knop  Bewaren

Acties vanuit een conceptfactuur

Een geopende conceptfactuur kan worden:

• verwijderd
  • verplaatst naar een andere administratie
  • klaargezet voor verzending.

Conceptfactuur verwijderen

Een conceptfactuur kan worden verwijderd door rechtsboven in het menu de optie "Verwijderen" te selecteren.

Conceptfactuur verplaatsen naar andere administratie

Een geopende conceptfactuur kan worden verplaatst naar een andere administratie door rechtsboven in het menu de optie Verplaats de factuur naar een andere administratie te selecteren.

Het volgende scherm wordt geopend:

De conceptfactuur staat nu in de administratie die in het blauw wordt weergegeven en kan worden verplaatst door de correcte administratie te selecteren. Door in het vervolgscherm te klikken op de knop "Sluiten" wordt de verplaatste factuur direct in de geselecteerde administratie geopend.

Conceptfactuur klaarzetten voor verzending

Een conceptfactuur kan worden klaargezet voor verzending door rechtsonder te klikken op de knop Klaar om te versturen.

De factuur komt terecht in de werklijst 'Te verzenden facturen' en kan direct of later naar de klant worden verstuurd.