Vanuit de Verkoop bol kan je een nieuwe factuur aanmaken door links in het menu te klikken op Verkoopfacturen en vervolgens op de knop Nieuwe factuur.

Doorloop de volgende stappen om een nieuwe verkoopfactuur aan te maken en indien gewenst direct te versturen naar je klant:

• Voer de factuurgegevens in

• Voeg één of meer factuurregels (artikelen) toe

• Voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• Voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanaf jouw computer of vanuit het archief in Yuki
  • Voeg, indien nodig, notities toe
  • Bewaar de factuur als een conceptfactuur of zet de factuur klaar voor verzending naar de klant

• Wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• Verwerk de factuur in de administratie (na bekijken van schermvoorbeeld).

De aanvullende informatie kan in de hieronder beschreven velden worden toegevoegd.

Dossier

Selecteer het dossier/project waar deze verkoopfactuur betrekking op heeft.

Ordernummer

Het is mogelijk om een PO/ordernummer te laten vermelden op de verkoopfactuur. Dit nummer zal automatisch ook op de UBL factuur worden vermeld.

Betaalwijze

Selecteer de betaalwijze voor de verkoopfactuur.

Factuur lay-out

Selecteer de lay-out voor de verkoopfactuur. Indien er op de relatiekaart van de klant een (klantspecifieke) factuur lay-out is ingevoerd, wordt deze hier automatisch ingevuld.

LET OP!

Om een Engelse, Franse of Spaanse verkoopfactuur aan te maken, selecteer je hier een Engelse, Franse of Spaanse factuur lay-out.

Tags

Als je bij de verkoopfacturen die je in Yuki aanmaakt een tag opgeeft, kan je deze facturen per tag verwerken. De facturen zullen in het overzicht van te verzenden facturen bovenaan gegroepeerd per tag staan.