Vanuit de Verkoop bol kan je een nieuwe factuur aanmaken door links in het menu te klikken op Verkoopfacturen en vervolgens op de knop Nieuwe factuur.

Doorloop de volgende stappen om een nieuwe verkoopfactuur aan te maken en indien gewenst direct te versturen naar je klant:

• Voer de factuurgegevens in

• Voeg één of meer factuurregels (artikelen) toe

• Voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• Voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanaf jouw computer of vanuit het archief in Yuki
  • Voeg, indien nodig, notities toe
  • Bewaar de factuur als een conceptfactuur of zet de factuur klaar voor verzending naar de klant

• Wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• Verwerk de factuur in de administratie (na het bekijken van het schermvoorbeeld).

Op de verkoopfactuur moeten één of meerdere verkochte artikelen worden toegevoegd.

Doorloop de volgende stappen:

• Selecteer de juiste prijslijst voor de artikelen op de verkoopfactuur. Indien er niet met verschillende prijslijsten gewerkt wordt, zal Yuki alle verkoopartikelen automatisch in de Standaard prijslijst plaatsen.
    Indien er op de relatiekaart van de klant een (klantspecifieke) prijslijst is ingevoerd, wordt deze hier automatisch ingevuld.
  • Klik onder de kop Factuurregels op het vergrootglas in het veld Referentie.

• Selecteer het artikel dat je wilt toevoegen op de factuur. Alleen de artikelen van de hierboven geselecteerde prijslijst worden getoond. Het is ook mogelijk om vanuit dit venster een nieuw artikel te creëren door te klikken op +Maak nieuw

• De gegevens van het artikel, zoals de omschrijving, worden automatisch ingevuld op de factuurregel. Indien gewenst kan je het aantal, de prijs en/of de btw-code van het artikel nog wijzigen. Het bedrag excl. btw, het btw-bedrag en het bedrag (incl. btw) worden nu automatisch ingevuld.
  • Om een tweede artikel toe te voegen klik je op de knop Voeg een nieuwe factuurregel toe.

Acties op factuurregel

Tijdens of na het toevoegen van artikelen kun je de volgende acties op een factuurregel uitvoeren:

• Bewerken: klik op een veld in de factuurregel en wijzig de gegevens.

• Tekstregel: klik op het plusje achter de factuurregel om een tekstregel op de aangemaakte verkoopfactuur weer te geven onder de desbetreffende factuurregel.

• Verplaatsen: klik op de zes puntjes (muisaanwijzer wordt een handje) voor een factuurregel om deze naar beneden of boven te verplaatsen.

• Verwijderen: klik op het vuilnisbakje achter de factuurregel om de regel te verwijderen van de verkoopfactuur.