Vanuit de Verkoop bol  kan je een nieuwe factuur aanmaken door links in het menu te klikken op Verkoopfacturen en vervolgens op de knop Nieuwe factuur.

Doorloop de volgende stappen om een nieuwe verkoopfactuur aan te maken en indien gewenst direct te versturen naar je klant:

• Voer de factuurgegevens in

• Voeg één of meer factuurregels (artikelen) toe

• Voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• Voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanaf jouw computer of vanuit het archief in Yuki
  • Voeg, indien nodig, notities toe
  • Bewaar de factuur als een conceptfactuur of zet de factuur klaar voor verzending naar de klant

• Wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• Verwerk de factuur in de administratie (na het bekijken van het schermvoorbeeld).

De gegevens van de factuur kunnen in de hieronder beschreven velden worden ingevoerd.

Relatie (verplicht)

Selecteer de klant voor wie de verkoopfactuur is bestemd of klik op de knop + Maak nieuw om een nieuwe klant aan te maken. De klantspecifieke gegevens waaronder (hoofd)contactpersoon, betalingstermijn, prijslijst, factuur lay-out en verzendwijze worden automatisch aangevuld indien deze ingesteld zijn geweest in het fiche van de klant.

Van zodra je een relatie hebt geselecteerd of aangemaakt, verandert de status van de verkoopfactuur in 'Concept' en wordt bij de relatie een visitekaartje aangemaakt.

Klik op het 'visitekaartje' om dit te bekijken:

Contactpersoon

Geef, indien nodig, een contactpersoon in van een bedrijf of klik op de knop +Maak nieuw om een nieuwe contactpersoon aan te maken. Het selecteren van een contactpersoon is enkel mogelijk wanneer de relatie in kwestie aangemaakt is als bedrijf.

Onderwerp

Na het selecteren van de klant vult Yuki automatisch het onderwerp "Factuur voor [relatie]" in. Dit kan handmatig worden gewijzigd.

Ook na het versturen of verwerken van de verkoopfactuur kan het onderwerp van de factuur nog worden aangepast.

Betalingstermijn

De betalingstermijn in dagen wordt overgenomen van de factuurinstellingen. Het aantal dagen kan hier echter handmatig worden gewijzigd. Bij het versturen van de factuur wordt op basis van de factuurdatum automatisch de juiste vervaldatum berekend.

De gebruikte betalingstermijn wordt bij de klant bewaard zodat je de volgende keer bij deze klant automatisch dezelfde betalingstermijn terugziet.