In Yuki is het mogelijk om handmatig verkoopfacturen aan te maken en deze vervolgens per post of e-mail te verzenden naar je klanten. Deze kunnen ook in het Engels, Frans of Spaans aangemaakt worden.

Indien je sommige facturen regelmatig naar dezelfde klanten verstuurt, dan kan je periodieke facturen instellen die Yuki automatisch zal klaarzetten om ze vervolgens te versturen.

Eenmaal de module is geactiveerd, kan je vanuit de knop Verkoop een nieuwe factuur aanmaken door via de Sales monitor rechtsboven te klikken op de knop Nieuwe factuur. Je kan ook via het overzicht Facturen ook een nieuwe factuur maken.

Daarnaast kan je via het Adresboek een nieuwe verkoopfactuur aanmaken door een relatiefiche te openen en vervolgens bovenaan je scherm op de knop Verkoopfactuur te klikken. Via deze optie zal de relatie direct verschijnen op het bewerkingsscherm van de factuur.

Wanneer je via de knop Nieuwe factuur een factuur wenst op te stellen, kom je in het bewerkingsscherm terecht.

Hier dien je volgende stappen te doorlopen:

- Selecteer eerst de relatie waar je aan wenst te facturen:

- Vervolgens kan je de factuur vervolledigen door onderstaande informatie toe te voegen:

• Voer de factuurgegevens in

• Voeg één of meer factuurregels (artikelen) toe

• Voeg, indien nodig, aanvullende informatie toe

• Voeg, indien gewenst, een bijlage toe aan de factuur vanuit jouw computer of vanuit het archief in Yuki
  • Voeg, indien nodig, notities toe
  • Wijzig, indien nodig, de factuurdatum en/of de verzendwijze

• Bewaar de factuur als een conceptfactuur of zet de factuur klaar voor verzending naar de klant
  • Van zodra de factuur klaar is om te verwerken dan heb je nog de mogelijkheid om de factuurdatum en/of de verzendwijze aan te passen
  • Bekijk het schermvoorbeeld indien gewenst
  • Verwerk de factuur in de administratie.