Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' kan de algemene voorwaarden en de verwerkersovereenkomsten bekijken, afdrukken en/of downloaden. Ze blijven altijd beschikbaar in het portaal.

Algemene voorwaarden en verwerkersovereenkomst met Yuki

Met de komst van de Europese GDPR was het noodzakelijk om de Algemene voorwaarden te vernieuwen. Op 25 mei 2018 zijn bij Yuki de nieuwe algemene voorwaarden, als toevoeging op de vorige overeenkomst, in werking getreden. De vernieuwde algemene voorwaarden voldoen aan de laatste Europese wet- en regelgeving omtrent de privacy.

Yuki heeft als (sub)verwerker ook de verantwoordelijkheid om een verwerkersovereenkomst te sluiten met partners. In deze overeenkomst staan de afspraken die worden gemaakt over de verwerking van persoonsgegevens, procedure rondom datalekken, recht op audit en de technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen die zijn genomen in de software.

LET OP!

Alleen een gebruiker met de rol 'Portaalbeheerder' kan de algemene voorwaarden en de verwerkersovereenkomst bekijken en/of downloaden. De verwerkersovereenkomst dient te worden bevestigd door de tekenbevoegde zijnde een medewerker met de rol 'Portaalbeheerder'.

Zolang de verwerkersovereenkomst niet aanvaard wordt, zal je onderstaande pop-up te zien krijgen:

Om de algemene voorwaarden en de verwerkersovereenkomst te raadplegen, klik je rechtsboven in het portaal op Instellingen

In het volgende scherm klik je op het icoontje Algemene voorwaarden om deze bekijken en/of te downloaden.

Door op de Verwerkersovereenkomst te klikken kan je deze bekijken en/of te downloaden en als deze nog niet is bevestigd, te bevestigen.

Je bevestigt de overeenkomst door het vakje voor de regel: Ik heb de verwerkersovereenkomst gelezen en accepteer hierbij de overeenkomst als tekenbevoegde namens <naam van jouw kantoor> aan te vinken en vervolgens op de knop Bevestigen te klikken.

Je (de tekenbevoegde) bevestigt de overeenkomst door het invoeren van je wachtwoord.

Hierna ontvang je een e-mail met de getekende overeenkomst, deze zal worden gestuurd naar het e-mailadres waarmee je hebt ingelogd.

Eigen verwerkersovereenkomst met klant (ondernemer)

Het accountantskantoor heeft als (sub)verwerker ook de verantwoordelijkheid om een eigen verwerkersovereenkomst te sluiten met de klant (ondernemer).  De verwerkersovereenkomst met de klant dient te worden bevestigd door de tekenbevoegde. Alleen de eigenaar van een domein of een gebruiker met de rol 'Directie' is tekenbevoegd.
Zodra de klant de overeenkomst heeft bevestigd/getekend wordt een e-mail met de getekende overeenkomst verstuurd naar het e-mailadres van het accountantskantoor. Deze e-mail wordt natuurlijk ook verstuurd naar de klant.

Om je eigen verwerkersovereenkomst beschikbaar te stellen voor alle eigenaren of gebruikers met de rol 'Directie' in de domeinen van het portaal klik je op de gele tekst U kunt uw eigen overeenkomst uploaden die kan worden ondertekend door uw eigen klanten. of je kan een Yuki voorbeeld overeenkomst uploaden om te laten ondertekenen door je klanten.

Het volgende scherm wordt geopend:

Klik op de knop Bestand kiezen en zoek en selecteer het bestand met je eigen overeenkomst.  Er kan enkel een PDF bestand opgeladen worden! Klik vervolgens op de knop Bevestigen.

Je overeenkomst wordt nu direct via een pop-up ter ondertekening aangeboden aan de eigenaren van de domeinen en alle gebruikers met de rol 'Directie'.