April 2016

Yuki investeert verder in webservices

Wij willen vanuit Yuki zoveel mogelijk koppelen met externe systemen, omdat we zo onze partners en gebruikers keuzevrijheid kunnen bieden om externe (cloud) platformen te koppelen aan Yuki. 

 

De afgelopen periode hebben we daarom investeringen gedaan in onze webservice functionaliteit om zo voorop te blijven lopen en nog meer functionaliteit te kunnen bieden.

 

Een greep uit de nieuwe functionaliteiten:

 • Meer databronnen worden ontsloten. Denk hierbij aan relaties, workflow en meer details in financiële transacties;
 • Aanvullende beveiliging door de mogelijkheid van verschillende toegangscodes te genereren;
 • Verbetering in snelheid afhandelen webservice calls.

Introductie prijsmodel webservices:

 • Per 1 mei zal Yuki, bij veelvuldig gebruik van de webservices, extra kosten in rekening brengen. De prijzen zijn als volgt:

 Webservice calls per domein

 Over periode

 Kosten per maand

 Tot 1.000 calls

  Per dag 

Gratis

 1.001 tot 5.000 calls

 Per dag

 € 10,-

 5.001 tot 10.000 calls

 Per dag

 € 100,-

 

BTW-Suppleties

 • BTW-suppleties kunnen vanaf heden elektronisch worden aangeleverd bij de Belastingdienst door de suppletie als XBRL-bericht naar Digipoort te versturen. Je hoeft de suppletie nooit meer te printen en per post op te sturen! 

 

Financiële importbestanden

 • Financiële importbestanden kunnen worden omgezet naar een standaard memoriaal document, indien alle transacties op dezelfde datum zijn

Facturatie module

· Bij het aanmaken van een verkoopfactuur is het nu mogelijk om alle mogelijk betaalwijzen te selecteren. Bij het aanmaken van een verkoopfactuur in Yuki kan nu ook betaalwijze pin of contant gekozen worden, waar eerst alleen overschrijving mogelijk was.

·  

· Vanaf heden zijn ook de Placeholders [TotalAmountFC] en [Currency] voor het vermelden van buitenlandse valuta beschikbaar voor de factuur layouts. 

UBL

· Indien er in een UBL-factuur geen btw-bedrag wordt vermeld, dan wordt dit nu bepaald uit het verschil van het factuurbedrag inclusief btw, met het factuurbedrag exclusief btw. 

Verbeterde functiescheiding in HRM menu 

 • We hebben het aantal zichtbare overzichten in het HRM menu beperkt voor gebruikers die geen HRM rol hebben. Vanaf nu kunnen deze gebruikers o.a. niet meer het vakantiesaldo inzien van andere collega's.


Btw code via Yuki webservice

 • In de lijst met btw codes wordt nu ook het btw-type vermeld. Dit maakt het voor ondernemers, die gebruik maken van de Yuki webservice, inzichtelijker om te bepalen welk btw-type bij welke btw-code hoort. De lijst kun je vinden door in een domein naar de instellingen te gaan en te klikken op de button btw percentages. Met deze nieuwe lijst is het niet meer nodig om codes terug te zoeken in de Yuki XML documentatie.

Yuki België

 • SODA - automatisch loondocumenten geboekt
  De eerste loondocumenten van verschillende sociale secretariaten worden reeds automatisch verwerkt in Yuki! Laat vanaf nu dus deze documenten aanleveren. De komende weken zal er ook een videotutorial worden gemaakt om jullie hierin nog beter weg te wijzen.