Overzichten contracten

Gewijzigd op Tue, 26 Apr 2022 om 11:07 AM

In Yuki kan je verschillende overzichten van de contracten raadplegen door te klikken op Verkoop in de navigatiebalk en vervolgens op Contracten. In het dropdownmenu kan je onderstaande overzichten bekijken:

In alle bovenstaande overzichten kan je de contractdetails of de relatie bekijken. Dit kan je doen door met je muis boven de regel van de desbetreffende contract te bewegen en vervolgens achteraan de optie te selecteren via de knop met de drie puntjes.

Concepten contracten

In dit overzicht vind je alle conceptcontracten terug die zijn aangemaakt waarvan de periodieke facturen nog niet verzonden zijn naar je klanten.

De instellingen binnen een conceptcontract zijn op dit moment nog niet definitief. Er worden daarom door Yuki nog geen periodieke facturen klaargezet. Deze conceptcontracten kunnen nog altijd worden aangepast en opnieuw bewaard worden. Alle conceptcontracten vind je ook terug in het Archief onder de map Verkoop, tabblad Contracten.

Vanuit dit scherm kan een gebruiker een conceptfactuur aanpassen, afhandelen en/of verwijderen.

Conceptcontract aanpassen

Klik in de lijst op het onderwerp van het conceptcontract dat je wilt aanpassen voordat je deze bijvoorbeeld afhandelt. Het volgende scherm wordt geopend:

Na het aanpassen van de gegevens van het conceptcontract kan deze door te klikken op de knop Bewaar als concept weer worden bewaard als een conceptcontract (in werklijst 'Concepten') of door te klikken op de knop Afhandelen worden afgehandeld (in werklijst 'Actieve contracten' of 'Toekomstige contracten').

Conceptcontracten afhandelen of verwijderen

Selecteer de conceptcontracten in de lijst die je wilt afhandelen. Klik vervolgens op de knop Afhandelen of Verwijderen

De afgehandelde contracten verdwijnen uit de werklijst ‘Concepten’ en komen (afhankelijk van de ingevoerde startdatum van het contract) in de werklijst 'Actieve contracten' of 'Toekomstige contracten' terecht.

Om één contract te verwijderen beweeg je met je muis boven de regel van het desbetreffende contract en kan je via de knop met de drie puntjes rechts kiezen voor Verwijderen in het dorpdownmenu.

Alle contracten

In dit overzicht kan je alle contracten terugvinden.

Actieve contracten

Dit overzicht bevat alle actieve contracten. De instellingen binnen een contract zijn op dit moment actief. De startdatum van het contract is gepasseerd waardoor Yuki volgens de ingestelde frequentie de periodieke factuur zal gaan klaarzetten. De einddatum van het contract is nog niet bereikt.

Vanuit dit scherm kan een gebruiker:

• het automatisch verwerken van facturen in- of uitschakelen:
    Selecteer de actieve contracten in de lijst waarvan je de automatische verwerking van de klaargezette periodieke factuur wilt in- of uitschakelen. Klik vervolgens op de knop Automatisch verwerken inschakelen of Automatisch verwerken uitschakelen

Je kan dit ook voor één periodieke factuur in- of uitschakelen door met je muis te bewegen boven de regel van het desbetreffende contract en vervolgens te klikken op de knop met de drie puntjes achteraan de regel.

Het is ook mogelijk om filteren op contracten die gestart/beëindigd of aangemaakt zijn na en voor een bepaalde datum.

Afgelopen contracten

De contracten die hier worden getoond zijn die contracten die afgelopen zijn waarvan de einddatum van het contract in de geselecteerde periode valt.

Toekomstige contracten

Dit overzicht omvat alle toekomstige contracten waarvan de instellingen op dit moment nog niet actief zijn. Zodra de startdatum van het contract is gepasseerd zal Yuki de periodieke facturen volgens de ingestelde frequentie gaan klaarzetten.

Alle toekomstige contracten vind je ook terug in het Archief via de map Verkoop, tabblad Contracten.