SODA verwerkingsregels op portaalniveau

Gewijzigd op Fri, 18 Feb 2022 om 08:56 AM

Met de SODA verwerkingsregels kan je vanaf nu kan je SODA-bestanden (loonbestanden via CodaBox) koppelen aan het MAR van een domein zodat Yuki meteen op de juiste rekening boekt. Hiermee kan je de loonadministratie van je klanten optimaliseren.

Yuki zal deze mapping gebruiken om grootboekrekeningen uit het SODA-bestand te linken aan de specifiek gekoppelde grootboekrekeningen. Op deze pagina leggen we uit hoe je de verwerkingsregels op portaalniveau kan aanmaken.

Ga naar de Instellingen in het portaal en klik in het menu op SODA verwerkingsregels. Indien er reeds verwerkingsregels aangemaakt zijn, zullen deze in het overzicht getoond worden met de gekoppelde grootboekrekeningen, Sociaal secretariaat en Start- en einddatum.

Klik op de knop Creëer verwerkingsregel. In het venster dat zich opent, kan je de nodige criteria instellen:

• Startdatum: optioneel in te stellen
  • Einddatum: optioneel in te stellen
  • Input
    • Grootboekrekening dat meegegeven wordt in de xml.
    • Sociaal secretariaat
  • Output (minstens één veld moet ingevuld zijn)
    • Grootboekrekening waarop dit geboekt mag worden.
    • Dynamische grootboekrekening: de grootboekcode van de grootboekrekening.
      Indien deze code ook in het domein bestaat dan zal hierop geboekt worden. Bestaat de code niet dan wordt de grootboekrekening 'Rekening onbekend' toegepast.

Eenmaal de verwerkingsregels aangemaakt zijn, zullen de SODA bestanden automatisch verwerkt worden op basis van de aangemaakte verwerkingsregels.

Om te vermijden dat je aan het sociaal secretariaat het originele SODA-bestand opnieuw moet opvragen, heeft Yuki het originele bestand in de XML-data gezet zodat je het bestand opnieuw kan downloaden en verwerken. Dit is handig om de verwerkingsregels te testen.

LET OP!

• Is er geen specifieke mapping voorzien voor een bepaalde grootboekrekening? Dan zal Yuki deze aan 'Rekening onbekend' koppelen en de SODA in de workflow laten staan.
  • Is jouw boekjaar geblokkeerd op het moment van verwerking? Of is je MAR-rekening nog niet gekoppeld? Dan kan je het bestand downloaden door de klikken op XML-data in het document in de workflow en dan kan je deze manueel opladen via de Yuki Postbus zodat Yuki deze opnieuw verwerkt.
  • Bij het hebben van meerdere kantoorportalen is het nodig om per portaal de SODA verwerkingsregels aan te maken. Hierbij kan je gebruik maken van de export/import functionaliteit (zie hieronder).

Het is ook mogelijk om de SODA-mapping in te stellen op domeinniveau. Standaardwaarden die op domeinniveau werden aangemaakt hebben voorrang op standaardwaarden die op portaalniveau werden aangemaakt. Meer informatie hierover kan je op volgende pagina terugvinden:

Importeren en exporteren van SODA verwerkingsregels

Je hebt in het kantoorportaal de mogelijkheid om SODA verwerkingsregels te importeren en te exporteren via de knop Meer acties.

Hierbij raden we aan om eerst een export te maken zodat je al de juiste indeling hebt voor het CSV bestand.