Creditnota opmaken met Yuki Factuur

Gewijzigd op Wed, 22 Feb 2023 om 09:31 PM

In Yuki heb je de mogelijkheid om manueel een creditnota op te maken of door middel van een actieknop.

Het opmaken van een creditnota is beschikbaar vanaf de bundel Small.

Hieronder lichten we de 2 manieren toe.

Manueel een creditnota opmaken

Via de verkoopomgeving maak je een nieuwe factuur op door middel van de actieknop Nieuwe factuur.

Je geeft de artikelen en bedragen in die je in mindering wenst te brengen en je maakt de bedragen negatief.

Yuki zal automatisch op basis van het negatieve bedrag dit aanzien als creditnota en zal onderstaande aanpassingen doen:

• het onderwerp zal aangepast worden naar Creditnota voor xxxx.
  • de betaalwijze zal aangepast worden naar de wijze die jij hebt ingesteld bij je verkoopinstellingen voor creditnota's.

Bij het verwerken van deze creditnota zal Yuki ook op de layout vermelden dat het een creditnota is:

Een creditnota opmaken door middel van een actieknop

Roep de factuur op op je scherm. Vervolgens kan je door middel van onderstaand icoon de gehele factuur crediteren:

Eenmaal hierop geklikt, kom je in de bewerkingsmodus van de creditnota terecht.

Door op Volgende te klikken kom je in het schermvoorbeeld terecht waarna je dan de creditnota kan verwerken.

Wil je door middel van de actieknop enkel een deel van de factuur crediteren?

Pas dan de bedragen of artikels aan en wijzig de betaalwijze naar Te verrekenen of Terug te storten