Documenten scannen met Scan Wizard

Gewijzigd op Fri, 05 Jan 2024 om 03:41 PM

Het gebruik van de Scan Wizard wordt niet langer ondersteund. Daarom raden we je aan om via een andere manier je documenten in Yuki aan te leveren. Klik hier voor meer informatie.

Om optimaal te kunnen scannen naar Yuki is het belangrijk om de scanner eerst in te stellen:

• Bestandsformaat: bij voorkeur JPEG (JPG). Het is ook mogelijk om documenten in PDF formaat aan te leveren maar daarbij is het belangrijk om één factuur per PDF aan te leveren. Yuki kan achteraf geen PDF bestanden splitsen.
  • Resolutie: 300 DPI
  • Kwaliteit: gemiddeld

Om de Scan Wizard te gebruiken ga je naar de Yuki postbus. Kies voor Scannen door te klikken op een map naar keuze. De map zal bepalen waarin de documenten gearchiveerd zullen worden. Indien je een bulk van aankoop- en verkoopfacturen inscant, kies je voor de map Uitzoeken Yuki

Doorloop de volgende stappen:

• De Scan Wizard wordt gestart. Bij een eerste gebruik moet de wizard eerst geïnstalleerd worden.
  • Kies de gewenste administratie (enkel als je meerdere administraties in één domein hebt).
  • Selecteer Feeder.
  • Klik op de Startknop.
  • Het scannen wordt automatisch gestart met de juiste instellingen. Wacht tot alle documenten gescand en geüpload zijn.
  • Klik op de knop "Klaar".

Scanner ondersteuning

Als algemeen uitgangspunt geldt dat de scanner WIA of TWAIN moet ondersteunen om gebruikt te kunnen worden van de Scan Wizard.  De Scan functie is alleen beschikbaar op Windows-computers en niet op Apple computers.

Browser ondersteuning

De ScanWizard werkt voor onderstaande browers:

• Microsoft Edge
  • Chrome
    • Om de Scan Wizard in Chrome te gebruiken is het nodig om de extensie ClickOnce for Google Chrome te installeren.

De Chrome browser ondersteunt de ScanWizard niet, wil je deze toch in Chrome gebruiken dan dien je de extensie ClickOnce for Google Chrome te installeren.

Niet ondersteunde browsers zijn Safari, Firefox en Opera.

Werkt de Scan Wizard (nog) niet?

Indien de Scan Wizard niet direct optimaal werkt raden we aan om de stappen op de pagina "Scan Wizard opnieuw gebruiken" even te doorlopen.