Fiches 281.50 - Algemeen

Gewijzigd op Tue, 31 May 2022 om 11:03 AM

Omdat het opmaken van de fiches 281.50 vroeger vooral handmatig werk was, hebben wij het mogelijk gemaakt om vanuit Yuki een xml te laten opmaken voor de indiening van de fiches 281.50. Deze functionaliteit kan je, zowel als gebruiker als backoffice, terugvinden onder de Aankoop bol en vervolgens links in het menu Overzicht fiches 281.50

In de grijze balk vind je de mogelijkheid om een bepaalde lijst weer te geven, de periode te kiezen waarover gerapporteerd dient te worden, de zoekfunctie en de downloadknop. Indien er meerdere administraties in een domein aanwezig zijn, kan je eveneens een bepaalde administratie kiezen.

Onder de grijze balk vind je dan de (voorlopige) opbouw van de fiches. Het is mogelijk om in de lijst door te klikken op volgende zaken:

• Relatie: je ziet de adresgegevens en kan makkelijk aanvullen waar nodig
  • Identificatie: je ziet hier het ondernemingsnummer. Bij het ontbreken van het ondernemingsnummer wordt standaard het btw-nummer overgenomen.
  • Bedrag: wanneer je klikt op een bedrag in deze lijst, zie je de inhoud van de klassen en de niet opgenomen elementen.

Filtermogelijkheden

Er zijn vier mogelijke lijsten die getoond opgehaald kunnen.

• Alle leveranciers boven 250 euro toont de effectieve data die verval zullen zitten in de XML dewelke je kan downloaden om in te dienen bij Belcotax. Enkel in dit overzicht zal je de fiches definitief kunnen afsluiten op domeinniveau of doorsturen naar het portaal om een verzamelbestand aan te maken.

• Alle leveranciers toont alle relaties waarop er transacties plaatsvonden die eventueel zouden kunnen opgenomen worden. Het betreft hier in de eerste plaats alle leveranciers, maar daarnaast ook klanten waarvoor een rekening 708 gebruikt werd.

• Alle uitgesloten leveranciers toont alle relaties die je bewust hebben uitgesloten wat betreft de fiches 281.50.

• Transacties na afsluiten toont alle relaties waarop er transacties plaatsvonden die eventueel zouden kunnen opgenomen worden. De getoonde transacties in dit overzicht werden wel pas geboekt ná afsluiting van de fiches 281.50 in het desbetreffende domein. Wil je alsnog transacties in deze lijst aangeven dan zal je dit manueel via Belcotax dienen te doen.

Datum

Met behulp van deze filter kan je bepalen of de bedragen die opgenomen dienen te worden in de fiches, op basis van de document- of transactiedatum moet gebeuren. Bijvoorbeeld indien je de kosten van een factuur hebt gespreid en enkel het deel dat tot dit jaar behoort wenst op te nemen, kan je kiezen voor Transactiedatum.

Jaar

Hierbij is het mogelijk om een ander jaar te kiezen dan hetgeen reeds vooraf geselecteerd werd. Hierbij kijkt men naar de factuurdatum.

Zoekfunctie

Via de zoekfunctie kan je zoeken op (een stuk van) de naam van een relatie.

Download

Deze knop is enkel beschikbaar bij het filteren op Alle leveranciers boven 250 euro. Indien je de knop niet ziet, dan wordt gevraagd om eerst de foutmeldingen, in desbetreffende kolom, na te kijken en op te lossen zodat de knop alsnog zichtbaar wordt.