Nieuwe kas toevoegen

Gewijzigd op Mon, 03 Apr 2023 om 04:23 PM

Wanneer er in een bedrijf meer dan één kassa aanwezig is, moeten deze kassen handmatig in de desbetreffende administratie worden toegevoegd.

Alleen een gebruiker met een 'Backoffice' rol in het domein of de rol 'Directie' of 'Externe accountant' kan een nieuwe kas toevoegen in een administratie.

Door te klikken op de Bank tegel, zal je links kunnen kiezen voor Kas

Door te klikken op de knop Lijst (zie bovenstaand), krijg je het volledig overzicht te zien van de kas in één administratie of alle administratie.

Het volgende scherm wordt geopend:

Vul de bovenstaande velden zo volledig mogelijk in:

• Omschrijving: Vul hier een compacte beschrijving in waaraan de rekening herkend kan worden.  Als er meer dan één administratie in het domein aanwezig raden we aan om ook de naam van de administratie in de omschrijving op te nemen.
  • Beheerder: Selecteer één van de aanwezige administraties in het domein als beheerder van deze kas.
  • Valuta: Selecteer de gewenste valuta.
  • Beginsaldo: Als de kas al actief was in voorgaande boekjaren die niet in Yuki bijgehouden werden, vul dan hier het saldo in conform de eindbalans van het jaar voor het eerste boekjaar. Yuki zal automatisch een boeking maken op de kas en het bedrag tegenboeken van 550090 Wachtrekening Beginbalans banken.
  • Grootboekrekening: De grootboekrekening wordt automatisch door Yuki toegewezen zodra de gegevens van de nieuwe kas zijn bewaard in Yuki.
  • Actief: Wanneer je dit vinkje uitzet, zorg je ervoor dat de kas inactief wordt en niet wordt weergegeven in het dropdown menu waarin je een kas selecteert voordat je een kasstaat boekt.

Je bewaart de ingevulde gegevens van de kas door op de knop Bewaren te klikken. Je ziet nu alle gegevens van de kas die je zojuist hebt toegevoegd in Yuki.